fbpx

colantari ieftine.RO

Protejeaza masina impotriva Coronavirus, astfel tu o sa ramai sanatos si in siguranta.

Covid-19 Coronavirus

Cel mai important este să minimizezi contactul cu ceilalți cat de mult posibil, astfel distantarea sociala o sa ajute la oprirea transmiteri virusului.

Dacă esti nevoit să faci o călătorie, protejeaza-te. Cel mai bine este sa mergi singur si sa te asiguri ca nu intri in contact cu persoane care prezinta simptomele infectarii cu Coronavirus. Intotdeauna folositi o masca de protectie si asigurativa ca va acopera nasul si gura in acelasi timp, dar ideal este sa purtati si manusi de unica folosinta. De asemenea inainte de a pleca asigurativa ca aveti asupra dvs cartea de identitate, permisul de conducere, talonul masini si ITP-ul este valabil, asigurarea RCA valabila si declaratia pe proprie raspundere completata.

În mod ideal, nu mergeți nicăieri!

Calatoria cu masina nu este lipsita de riscuri, desi o sa ai senzatia ca esti in siguranta si virusul nu poate ajunge la tine.

Pasul 1: Dezinfectează

Dezinfectați toate suprafețele pe care le atingeți înainte și după călătorie, mai ales dacă împărțiți mașina cu cineva sau dacă trebuie să transportați pe cineva

Elementele interiorului mașinii pe care ar trebui să le dezinfectezi:

 • Volanul
 • Schimbătorul de viteze
 • Frâna de mână
 • Mânerele portierelor si restul elementelor de pe usa
 • Controalele radioului și sistemului audio
 • Toate manetele din jurul volanului
 • Cotierele
 • Manetele de reglarea a scaunelor 

Aceste principii sunt extreme de importante pentru șoferii de taxi și alți șoferi care transportă pasageri.

Cu ce ar trebui să dezinfecta mașina?

Organizația Consumer Reports, de exemplu, recomandă utilizarea unor produse de curățare pe care le aveți deja acasă. Soluții de curățare cu o concentrație de cel puțin 70% alcool sunt eficiente împotriva coronavirusului, iar alcoolul izopropilic nu va deteriora suprafețele mașinii. Pentru a vă crește liniștea sufletească, Consumer Reports spune că puteți utiliza alcool pentru a șterge tapițeria scaunelor și a altor suprafețe moi din mașină. Dar aveți grijă să nu le înmuiați. Alcoolul nu ar trebui să deterioreze nici tapițeria de piele, nici imitația, dar o curățare excesivă cu alcool poate decolora materialul: deci nu frecați scaunele și alte suprafețe din piele prea tare. Totuși, după curățare, suprafețele din piele din mașină trebuie tratate cu produse de protecție a pielii.

Elementele exteriorului mașinii pe care ar trebui să le dezinfectezi

 • Mânerele portierelor 
 • Rama portierelor
 • Mânerul portbagajului

Nu folosiți niciodată peroxid de hidrogen, de exemplu, ceea ce va deteriora cel mai probabil suprafețele mașinii. Nu folosiți produse de curățare care conțin amoniac pe ecranele tactile ale mașinii, informează Consumer Reports. Lavetele din micro-fibră sunt ideale pentru curățarea tuturor suprafețelor și pentru toate metodele de curățare.

Apropo, șoferii s-ar putea să nu își dea seama de acest lucru, dar mulți dintre ei au  o mască de față în trusa de prim-ajutor a mașinii. În unele țări europene, măștile de față erau un echipament obligatoriu; în unele țări sunt în continuare. Așadar, aruncați o privire în trusa dvs. de prim ajutor – s-ar putea să aveți o mască în ea.

Un aspect foarte important este aerisirea întotdeauna bine mașini după ce o curățați. Iar un alt sfat foarte util este curățari unitati de aer condiționat. Asta nu înseamnă neapărat să duci mașina la service. Puteți cumpăra (online sau de la benzinării) spray-uri specializate pentru curățarea sistemului de aer condiționat și ventilație al unei mașini. Deși acestea nu sunt la fel de eficiente ca și curățarea profesională, ele pot ajuta din nou la reducerea riscului: spray-ul de dezinfectare ar putea să nu distruga coronavirusul, dar faptul că aveți un sistem de încălzire și climatizare mai curat înseamnă un risc mai scăzut de apariție a virusului.

Alimentarea în siguranță

Daca trebuie sa alimentati, alegeti o statie cu trafic cat mai redus, verificati daca aveti la dispozitie manusi de unica folosinta, dezinfectativa imediat dupa ce ati alimentat, alegeti plata cu cardul si nu uitati sa dezinfectati si cardul dupa utilizare, interactionati cat mai putin cu personalul benzinariei si respectati limita de 1,5-2 metri distanta fata de cei din jur.

Cu cât respectăm mai mult aceste măsuri, cu atât reducem riscul răspândirii infecției și cu atât mai repede ne putem reîntoarce la viața noastră normală. Așa că aveți grijă, reduceți cât mai mult contactul cu ceilalți și călătoriile cu mașina, nu uitați să vă spălați bine mâinile și să folosiți dezinfectant.

Contact